| Vadkacsa mandulás burgonyalepénnyel receptHozzávalók: 4 vadkacsamell vad fűszerkeverék 8 szelet húsos szalonna a mártáshoz 30 dkg szilva 3 dl vörösbor 1-1,5 evőkanál liszt cukor őrölt bors só a körethez 70 dkg burgonya 1 evőkanál vaj 2 tojás 6 dkg szeletelt pirított mandula őrölt bors só vadfűszer-keverék 10 szem borókabogyó 20 szem mustármag 1-1 kakukkfű- és rozmaringág 3 babérlevél őrölt bors só Elkészítés: Csontozzuk ki a vadkacsamelleket, és dörzsöljük be a vadfűszer-keverékkel. Vágjuk csíkokra a szalonnát, és serpenyőben pirítsuk meg. Amikor már kisült a zsírja, tegyük mellé a vadhúst, és süssük benne ropogósra. Vegyük ki a kész húst, a zsírjába szórjunk kevés lisztet, öntsük fel a borral, forraljuk fel, és egy kis cukorral, borssal ízesítsük. Tegyük bele az összevágott szilvát, és forraljunk rajta még egyet. A körethez a burgonyát enyhén sós vízben főzzük puhára, csepegtessük le, és törjük át. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a vajat és a tojást. Hagyjuk negyed órát pihenni, majd keverjük bele a mandulát, és formázzunk belőle pogácsákat. Kevés szalonnazsírban süssük aranysárgára mindkét oldalukat. Vadfűszer-keverék A fűszereket a sóval mozsárban törjük össze, és máris használhatjuk. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |