| Mandulás kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg (kávés) csokoládé a formához vaj és 2 evőkanál darált mandula 10 dkg vaj 7,5 dkg porcukor 2 evőkanál rum 4 tojás 10 dkg darált mandula 1 evőkanál liszt 1/2 csomag sütőpor Elkészítés: A csokoládét lereszeljük.A kuglófformát kivajazzuk, beszórjuk mandulával, és hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.A vajat a porcukor felével, a rummal habosra keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és beleszitáljuk a maradék porcukrot. A vajas masszához keverjük a tojássárgákat, a mandulát, a lisztet, a csokoládéreszeléket, és végül a tojáshabot is beleforgatjuk. A masszát a formába töltjük, és sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A kuglófot tálra borítjuk és tejszínhabbal,vagy vanilia fagylalttal tálaljuk. Tanácsok: Ha nem kapunk kávés csokoládét,akkor a csokoládé mellé tegyünk egy kis kanál neskávét,vagy fahéjat.Tovább ízesíthetjük egy kis vaniliával. Mandula helyett használhatunk diót,étcsokoládé helyett kipróbálhatjuk tej-,vagy fehércsokoládéval.Ha fehércsokival készítjük,kínálhatjuk karamel fagyival.Rum helyett,tehetünk bele valami finom krémlikőrt (pl.tojáslikőrt).Nem nagy adag,de tömény sütemény. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 396 kcal A receptet beküldte: Ina4 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |