| Mandulás kagyló receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt 1 cs sütőpor 2-3 ek kakaópor 20 dkg porcukor 18 dkg margarin rum kevés tej A krémhez: 5 egész tojás 20 dkg cukor 20 dkg margarin 5 dkg porcukor mandulalikőr (esetleg aroma) A mázhoz (díszítéshez): 7 ek cukor 1-2 ek kakaópor 2 ek víz 3 - 5 dkg margarin Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat a fenti sorrendben összedolgozzuk. (Én a lisztet szitálni szoktam.) A tésztát kagylóformába (mandulaformába) nyomkodjuk szép véknyan úgy, hogy kis mélyedés legyen benne a forma teljes hosszában, hogy férjen bele krém a töltéskor. A formákat sütőlemezre rendezzük, majd 160-180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük. A formából kiszedve kihűtjük a "kagylóalapot". A krémhez a tojásokat a cukorral gőz fölött sűrű krémmé turmixoljuk. A margarint a porcukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a kihűtött krémet, mandulalikőrrel (aromával) ízesítjük. A kihűlt tésztára simítunk a krémből és tálcára rendezzük egymás mellé, majd a gőz fölött felolvasztott mázzal lecsorgatjuk. Tanácsok: Még annyit a recepthez, hogy nekem a krém 1/3-a megmaradt, a máznak viszont több, mint fele, ezért érdemes vagy arányosan kevesebbet készíteni belőle, vagy be kell kalkulálni a hétvégi sütéshez még valami sütit, amihez felhasználhatóak a megmaradt anyagok. Nem biztos, hogy ez a tökéletes csokimáz, akinek van bevált, azzal készítse :). Tálalni lehet egyesével, vagy kettőt összeborítva (így kevesebb helyet foglal a hűtőben). Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: ibi75 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |