| Kókuszos és mandulás csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 kg liszt 8 egész tojás 50 dkg margarin 5 dkg élesztő 2 dl tej 2 evőkanál cukor csipet só 1 csomag kókuszreszelék 30 dkg darált mandula 80 dkg porcukor Elkészítés: A langyos tejbe belekeverjük a cukrot, az élesztőt, és hagyjuk hogy a tetején az élesztő habos legyen. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a tojások sárgájával, egy csipet sóval ízesítjük, majd ráöntjük az élesztős tejet. Az egészet összegyúrjuk. A tésztát 4 felé osztjuk, és azokból cipókat formálunk. A tojások fehérjéjét két felé osztjuk, kemény habbá verjük a porcukorral, amit szintén elosztottunk. Az egyikbe óvatosan belekeverjük a kókuszreszeléket, a másikba pedig a mandulát, de ízesíthetjük akár mogyoróval, vagy mákkal is. A krémeket is két felé osztjuk, így két kókuszos, és két mandulás tekercset kapunk majd. A cipókat fél cm vastagra nyújtjuk és elkenjük rajtuk a krémet. A tekercsből ujjnyi vastag szeleteket vágunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 200 °C-ra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |