| Fűszeres vaddisznó receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg vaddisznóhús, 2 szál sárgarépa, 2 szál zellerszár, 2 fej vöröshagyma, 3 dl vörösbor, 1 evőkanál ecet, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 3 dkg étcsokoládé, 2 dkg mazsola, bors, egy darabka fahéj, liszt, olaj, só. Elkészítés: Előző nap készítsük el a pácot: aprítsunk fel egy szál zellert, egy répát és egy hagymát. Adjuk hozzá a babért, az ecetet, 2 dl bort, a fahéjat, 1 kávéskanál egész borsot, forraljuk fel, és főzzük 10 percig. Amikor kihűlt, keverjük össze a hússal, és tegyük hűtőbe egy napra. Másnap aprítsuk fel a maradék zöldséget is, 5-6 evőkanál olajban pároljuk 5 percig, öntsük bele a húst, pirítsuk meg, majd jöhet a maradék bor. Amikor elpárolgott, sózzuk, és engedjük fel 4 dl vízzel. Nagyon lassan főzzük két órán át, időnként kevergetve. Ha a vizet elfőtte, pótoljuk. Amikor megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki a húst, és a levet sűrítsük be egy evőkanál liszttel. Hogy különlegesebb legyen a vad íze, szórjuk bele a felaprított csokit, a mazsolát, a fenyőmagot, végül tegyük vissza a húst. Néhány percig hagyjuk állni, és csak azután tálaljuk. Elkészítési idő: 180 perc Kalóriatartalom: 443 kcal A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |