Tutireceptek.hu fejléc

Bab pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szeméjyre
1kg sertés vagy marha hús zsir vagy olaj
3 fely vörös hagyma
1 kis üveg paradicsom süritmény
4 doboz konzerv sós bab
2 babér levél
só bors pirospaprika delikát
egy fél üveg sör
vagy 1 dl bor(:száraz:)

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és berakjuk az elóre hevitet zsiradékba,és üvegesre piritjuk,majd hozzáteszük a kockára vágot húst egy picit sózuk és a babérlevelet bele teszük.Felöntjük vizzel.
Mikor már majdnem jó a hús izesitjük a paradicsomal borsal delikátal ha felrotyan beleöntjük a konzerv babot lével együtt.
Majd a sört,(:bort:)
Továb pörköljök és kevergetésnélkül rászójuk apirospaprikát.Süritjük készre.Fris kenyérel tálaljuk.

Tanácsok:
Lehet késziteni száraz babbol is
csak azt előre kel fözni.A konzerv babnál vegyük figyelembe a sótartalmot.
Aki nem szereti asüritet paradicsomot lehet bele tenni héjától megtisztitot fris paradicsomot is izlés szrrint
A végén már vigyázni kell mert hamar odakapja.
Szerintem ha bográcsba készül még az növel az élvezeti értékén

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: jaktur


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köröm pörkölt » Csülökpörkölt bográcsban » 30 perces csirkepörkölt. » Pasifogó pörkölt
» Nyúlpörkölt » Zöldpörkölt » Vörösboros vadpörkölt » Karfiolpörkölt tojással
» Pörkölt mogyoró » Savanyú máj pörköltágyon » Pincepörkölt vörösborral » Tejfölös tojás pörkölt
» Zöldségpörkölt rizzsel » Kucurapörkölt » Tejfölös nyúlpörkölt » Borjúpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.