| Üzbég tepsis csirke karalábés rizskörettel receptHúsételek Hozzávalók: 1 db fiatal tisztított csirke 20 dkg húsos szalonna 3 dl joghurt vagy aludttej 1 evőkanál fűszerkeverék (delikát v. virgin) 1 késhegynyi őrölt bors 1 mokkáskanál őrölt kakukkfű 1 cs. kapor 2 evőkanál méz 2 fej vöröshagyma 3 gerezd zúzott fokhagyma 8 dkg vaj 5 dkg dió Körethez: 3 decis pohárban kimért rizs 1 db közepes méretű karalábé 1 cs. zöldpetrezselyem 1 kávéskanál fűszerkeverék (delikát v. virgin) 1 fej vöröshagyma 1 késhegynyi őrölt bors 3 evőkanál étolaj Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, borssal, kakukkfűvel, vágott kaporral, zúzott fokhagymával, átkeverjük a mézzel és pár órára hűtőbe tesszük. A szalonnát csíkokra vágva megsütjük, leszűrjük, zsiradékjában a jól átsütjük a csirkedarabokat. A húst tepsibe rakjuk, a megmaradt zsiradékban megdinszteljük a vastagabb karikára vágott hagymát és rászórjuk a csirkére. Ha nem lenne elegendő a zsiradék, vajjal pótoljuk. A hagymás csirkére ráöntjük az aludttejet, a páclevet, megszórjuk a kisült szalonnacsíkokkal és fóliával letakarva sütőben 170 fokon 35 percig, majd a fóliát eltávolítva még 8-10 percig sütjük, végül megszórjuk vajban pirított darabos dióval. Karalábés rizskörettel tálaljuk: A hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, átpirítjuk a rizzsel, fűszerkeverékkel, borssal, kis kockára vágott karalábéval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és 6 dl vízzel felöntve közepes hőfokon megfőzzük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |