| Csirkés sóskaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 40 dkg), 15 dkg sóska, 1 1/2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, ízlés szerint cukor és só. Elkészítés: A csirkeaprólékot megmosom, feldarabolom és egy liter vízben puhára fõzöm. Ezután a húst leszûröm és kicsontozom. Turmixgépbe öntöm a tejszínt, hozzáteszem a fõtt csirkehúst és a megmosott, lecsöpögtetett, csíkokra metélt nyers sóskát. Miután teljesen pépesre zúztam, hozzátöltök még egy deci vizet és a lisztet. Ezzel is forgatom egy-két percig, majd a sóskás húspépet állandó keverés közben az átszûrt húslébe csorgatom. Ízlés szerint sózom, majd jól kiforralom. Kevés cukorral enyhítem a sóska savanyú ízét. Csészékben tálalom. kb.50 perc Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |