| Zsírban sült csirkemáj receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: Kb. 1/2 kg csirkemáj szívvel kb.1/2 kg zsír 1-2 fej hagyma 4-5 gerezd fokhagyma oregánó bazsalikom pici só Elkészítés: A májat átnézem,levágom a szívről a hártyát,és kettéhasítom,az epét eltávolítom.A feldarabolt hagymát a zsírral felteszem dinsztelődni.Meleg zsírba fektetem a májat.Mikor a külseje kicsit kivilágosodik lejjebb veszem,lazán lefedem,hogy ne fröcsköljön.Nézegetem időnként.Teszek bele oregánót,bazsalikomot,fele fokhagymát belereszelem.Addig sütöm,míg szétvágásnál láthatóan átsült.Beleteszek kis sót,és a maradék fokhagymát.Leveszem,hagyom kihűlni,megdermedni.Hűtőben jól eltartható. Tanácsok: A fűszereket nem szabad túl sokáig sütni,mert megkeserednek.Magas jénai edénybe szoktam tenni,hogy a zsír ellepje a májat.Az asztalnál akár egy kenőkéssel vághatjuk,kenhetjük a kenyerünkre,akár a vajat.Nem kell sok egy-egy falatra,és kiadós az egész családnak akár egy hétig is,mikor kedvünk szottyan rá. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: hettikem Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |