Tutireceptek.hu fejléc

Zsírban sült csirkemáj recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
Kb. 1/2 kg csirkemáj szívvel
kb.1/2 kg zsír
1-2 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
pici só

Elkészítés:
A májat átnézem,levágom a szívről a hártyát,és kettéhasítom,az epét eltávolítom.A feldarabolt hagymát a zsírral felteszem dinsztelődni.Meleg zsírba fektetem a májat.Mikor a külseje kicsit kivilágosodik lejjebb veszem,lazán lefedem,hogy ne fröcsköljön.Nézegetem időnként.Teszek bele oregánót,bazsalikomot,fele fokhagymát belereszelem.Addig sütöm,míg szétvágásnál láthatóan átsült.Beleteszek kis sót,és a maradék fokhagymát.Leveszem,hagyom kihűlni,megdermedni.Hűtőben jól eltartható.

Tanácsok:
A fűszereket nem szabad túl sokáig sütni,mert megkeserednek.Magas jénai edénybe szoktam tenni,hogy a zsír ellepje a májat.Az asztalnál akár egy kenőkéssel vághatjuk,kenhetjük a kenyerünkre,akár a vajat.Nem kell sok egy-egy falatra,és kiadós az egész családnak akár egy hétig is,mikor kedvünk szottyan rá.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: hettikem


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájas rizotto » Csirkemájjal töltött gomba » Paradicsomos csirkemáj » Csirkemájas zöldborsós hús
» Sült csirkemáj » A Lászlók csirkemájasa » Csirkemáj baconszalonnában » Csirkemájas finomság
» Lecsós -csirkemáj » Tarhonyás borsós csirkemáj » Fokhagymás csirkemáj sütve » Sajtos csirkemáj-rizottó
» Gombás csirkemáj almával » Csirkemájkrém » Sajtos rántott csirkemáj » Csirkemáj római tálban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.