| Üveges csirke (grillcsirke házilag) receptHúsételek Hozzávalók: 1 egesz csirke etelizesito szarnyas fuszerkeverek barbequ fuszerkeverek 1 kg krumpli 40 dkg kelbimbo 1 kozepes fej hagyma Elkészítés: A csirket megszorom a fuszerkeverekekkel, jol beledorzsolom, rahuzom egy sorosuvegre, amit megtoltok vizzel, a labait osszekotozom es beleallitom egy nagyobb tepsibe. Mivel a tepsi aljaba is ontok egy kis vizet (ne egjen, fustoljon a lecsopogo zsiradek), egyuton megcsinalom a koretet is hozza: -a megtisztitott krumplit hasabokra szelem -a kelbimbo vegeit levagdosom -a hagymat felfore vagom az egeszet osszekeverem keves (a csirkenel is hasznalt) fuszerkeverekekkel es korberakom vele a csirkes uveget. Hideg sutobe tesszuk, kozepes langon sutjuk a csirke sulyanak megfelelo ideig. (1 kg- 1 ora, 2 kg - 2 ora) Tanácsok: Ha kell menetkozben vegyuk picivel lejebb a langot. Akkor van kesz, mikor a szarnyak vegei ropogos barnara sultek. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |