| Csirkekocsonya receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagy csirke (kb. 1,5 kg) 1 kg csirkeláb 2 nagyobb sárgarépa 1 petrezselyemgyökér 1 zeller 3-4 ecetes uborka 4 tojás só, 1 kiskanál bors Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk és a csirkelábakkal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hús a csontról leválik. A megtisztított zöldségeket egyórányi főzés után a húshoz adjuk. Ha megfőtt, kissé kihűtjük, a húst kiszedjük, kicsontozzuk, lebőrözzük, a levet vászonszűrőn keresztül leszűrjük. A tojásokat keményre főzzük és az ecetes uborkával együtt szeletekre vágjuk. Hosszúkás formákat folpackkal kibélelünk, kevés levet öntünk bele. Ha megdermedt, főtt tojással és uborkaszeletekkel szépen kirakjuk, elrendezzük rajta a húsdarabokat, majd fölöntjük a lével. Aki szereti, a hús közé a megfőtt zöldséget is beleteheti. Legalább fél napig hűtőben dermesztjük, majd a formából kiborítva, felszeletelve tesszük tálra. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |