| Mazsolás-currys csirke receptHúsételek Hozzávalók: 2 nagy csirkemell, 16 dkg szárított sárgabarack, 2 kis fej hagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 evőkanál mazsola, 2 dl tejszín, 4 dl csirkehúsleves, 4 teáskanál currypor, só, bors, cayennebors, kurkuma, 1 teáskanál étkezési keményítő. Elkészítés: A húst lefejtjük a csontról, majd kis darabokra vágjuk. A sárgabarackot félbe vágjuk. A hagymát,zöldpetrezselymet finomra vágjuk. Egy edényben kevés olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a húst. Sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a hagymát, együtt pirítjuk, majd fűszerezzük cayenneborssal, kurkumával és 2 teáákanál curryvel. Felöntjük a tejszínnel elkevert húslevessel. Hozzáadjuk a sárgabarackot és a mazsolát. Lassú tűznél 10-15 percig főzzük. Végül az étkezési keményítővel besűrítjük és hozzáadjuk a maradék curryt. Tetejét megszórjuk a petrezselyemmel. Párolt rizzsel körítjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |