Tutireceptek.hu fejléc

Újhagymás spárgaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg spárga,
1 nagy csokor friss újhagyma,
5 dkg vaj,
2 dl tejszín,
1 kiskanál étkezési keményítő,
só,
bors,
csipet cukor.

Elkészítés:
A spárgát tisztítsd meg, és miközben pár centis darabokra vágod, távolítsd el az alján található fás részeket.
A vajon párold meg pár perc alatt az apróra vágott újhagymát, és öntsd fel másfél liter vízzel. A levest sózd, borsozd, add hozzá a cukrot, és dobd bele a felvagdalt spárgát.
Főzd puhára, majd halászd ki a spárgák felét.
A másik felével dolgozd el a levest botmixer segítségével.
A tejszínt keverd el az étkezési keményítővel, és öntsd a leveshez.
Tedd vissza a spárgát a levesbe, és 1-2 percig főzd, míg kellőképp be nem sűrűsödik.
Reszelt sajttal, pirítóssal vagy krutonnal bolondíthatod.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újhagymás melegszendvics » Tavaszi spárgaleves » Újhagymás tonhal pogácsa » Könnyed spárgaleves
» Tejszínes spárgaleves » Újhagymás-retek-saláta » Újhagymás tonhalkrém » Újhagymás lepény
» Újhagymás szendvicskrém » Olasz csicseriborsó leves » Hideg uborkaleves » Brokkolileves
» Zsemlegombóc parasztosan » Karalábés húsosfazék » Tárkonyos gombaleves » Csokis palacsinta.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.