| Újhagymás spárgaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kg spárga, 1 nagy csokor friss újhagyma, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 kiskanál étkezési keményítő, só, bors, csipet cukor. Elkészítés: A spárgát tisztítsd meg, és miközben pár centis darabokra vágod, távolítsd el az alján található fás részeket. A vajon párold meg pár perc alatt az apróra vágott újhagymát, és öntsd fel másfél liter vízzel. A levest sózd, borsozd, add hozzá a cukrot, és dobd bele a felvagdalt spárgát. Főzd puhára, majd halászd ki a spárgák felét. A másik felével dolgozd el a levest botmixer segítségével. A tejszínt keverd el az étkezési keményítővel, és öntsd a leveshez. Tedd vissza a spárgát a levesbe, és 1-2 percig főzd, míg kellőképp be nem sűrűsödik. Reszelt sajttal, pirítóssal vagy krutonnal bolondíthatod. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |