| Könnyed spárgaleves receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg fehér spárga 0.5 L víz 1 tk só 1/2 csapott tk cukor 10 g vaj 0.25 l tej 20 g vaj vagy margarin 15 g búzaliszt 1 tojássárgája 2 ek tejszín Elkészítés: A spárgát felülről lefelé meghámozzuk, ügyelve arra, hogy a hártyát teljesen eltávolítsuk, de a fejek ne sérüljenek. Az alsó végeket levágjuk. A spárgát megmossuk majd 3cm hosszu darabokra vágjuk. A vizet a sóval, cukorral és vajjal összeforraljuk. Beletesszük a spárgahéjat és a spárgavégeket, fekforraljuk és lefedve kb. 20 percig főzzük. Ezután szitába öntjük úgy, hogy közben felfogjuk a spárga-főzetlevet. A spárga-főzetlevet visszaöntjük a lábasba, és tejjel együtt felforraljuk. Hozzáadjuk a spárgadarabokat, felforraljuk és 8-10 perc alatt megfőzzük. A spárgadarabokat szintén lecsöpögtetjük úgy, hogy közben a főzetlevet felfogjuk. 0.5 Litert lemérünk belőle, esetleg egy kis vízzel kiegészítjük. Lábasban felolvasztjuk a vajat. A lisztet addig hevítjük benne amíg világossárga nem lesz. Apránként hozzáöntjük a főzetlevet és az egészet kézi habverővel jól átkeverjük, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon be. A levest felforraljuk és kb 5 percig főzzük majd sóval és cukorral ízesítjük. A tejszínt és a tojást elkeverjük és ezzel behabarjuk a levest (közben már ne forrjon), majd beletesszük a spárgadarabokat. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |