| Újhagymás tonhalkrém receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 2 doboz olívaolajos tonhal konzerv 3 db keményre főzött tojás 6-7 db friss bazsalikom levél 3 szál újhagyma szár része só őrölt bors 1 tk. citromlé Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, feldaraboljuk. Az újhagymát megmossuk és a szár részét finomra vágjuk a bazsalikommal együtt. A tonhalról leöntjük az olajat. Az olajat félretesszük, a tonhalat pedig egy aprító gépbe tesszük. Hozzáadjuk tojásdarabokat és a felaprított bazsalikomot is. Krémes állagúra keverjük a géppel úgy, hogy hozzáadagolunk egy keveset a félretett olajból. A végén sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük, majd még egyszer átkeverjük. A felaprított újhagymaszárat már csak kanállal keverjük hozzá. Az egészet egy tálkába, tesszük letakarjuk és 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Miután kivettük a hűtőből pirítós kenyérre kenve kínáljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |