Tutireceptek.hu fejléc

Újhagymás tonhalkrém recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
2 doboz olívaolajos tonhal konzerv
3 db keményre főzött tojás
6-7 db friss bazsalikom levél
3 szál újhagyma szár része

őrölt bors
1 tk. citromlé

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, feldaraboljuk.
Az újhagymát megmossuk és a szár részét finomra vágjuk a bazsalikommal együtt.
A tonhalról leöntjük az olajat. Az olajat félretesszük, a tonhalat pedig egy aprító gépbe tesszük. Hozzáadjuk tojásdarabokat és a felaprított bazsalikomot is. Krémes állagúra keverjük a géppel úgy, hogy hozzáadagolunk egy keveset a félretett olajból. A végén sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük, majd még egyszer átkeverjük.
A felaprított újhagymaszárat már csak kanállal keverjük hozzá.
Az egészet egy tálkába, tesszük letakarjuk és 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Miután kivettük a hűtőből pirítós kenyérre kenve kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Újhagymás tonhal pogácsa » Zöldfűszeres tonhalkrém » Újhagymás lepény » Tonhalkrémes krumpli
» Update 1 Tonhalkrém » Nyári tonhalkrém » Tonhalkrém » Túrós tonhalkrém
» Újhagymás melegszendvics » Újhagymás szendvicskrém » Tonhalkrémes szendvics » Újhagymás spárgaleves
» Újhagymás-retek-saláta » Tonhalkrémes zabpalacsinta » Spárgás melegszendvics » Finom céklakrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.