| Tejszínes spárgaleves receptLevesek Hozzávalók: - 25 dkg spárga - 1 szál sárgarépa - kb. ugyanannyi zeller - 1 nagyobb fej vöröshagyma - vaj - 2 dl tejszín - 1 kiskanál keményítő - ételízesítő - őrölt fehérbors Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk tetszés szerint (a spárgáról a fás részt levágjuk, a többit megtisztítjuk). Vajon kevés ételízesítővel pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megpuhult (kb. 15-20 perc), a fehér színű zöldségek egy részét kimerjük (a sárgarépát nem),turmixoljuk, és összekeverjük a keményítővel elkevert tejszínnel. Ezt a leveshez adjuk, összeforraljuk. A végén még fehérborssal ízesítjük. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: gyopár Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |