| Tyúkleves lábatlannal receptLevesek Hozzávalók: 4 főre:/ a leveshez/ 1 db. kisebb testű tyúk só ízlés szerint, vöröshagyma, fokhagyma, egész bors,sárgarépa,kelkáposzta,petrezse lyem gyökér, zeller,karalábé. a lábatlanhoz: 5 dkg zsemle 2 db. tojás őrölt fekete bors a tyúk mája /esetleg májkrém/ petrezselyemzöld Elkészítés: a húslevest mindeki elkészítheti a szokott módon. A Lábatlan elkészítése: A szikkadt zsemléket hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tyúk máját elkaparjuk, vagy turmixoljuk. A finomra vágott hagymát a tyúk zsírjában meg- pirítjuk. A kinyomkodott zsemléhez adjuk a pé- pesített májat, a pirított hagymát, és zsemlénként 1-1 tojást. Sóval, törött borssal és fimra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük , és alaposan összekeverjük. Folpakkba, vagy celofánba henger alakúra for mázzuk, és a levesbe téve 30-40 percig főzzük. A főtt tyúkot, az elkészült lábatlant, és a zöldségeket feldaraboljuk. Leveses tálba he- lyezzük, majd rámerjük a forró levest és jó szívvel kínáljuk. Tanácsok: Friss reszelt tormát is adhatunk hozzá. A receptet beküldte: kalmanica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |