Tutireceptek.hu fejléc

Tyúkleves lábatlannal recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 főre:/ a leveshez/
1 db. kisebb testű tyúk
só ízlés szerint, vöröshagyma, fokhagyma,
egész bors,sárgarépa,kelkáposzta,petrezse
lyem gyökér, zeller,karalábé.
a lábatlanhoz:
5 dkg zsemle
2 db. tojás
őrölt fekete bors
a tyúk mája /esetleg májkrém/
petrezselyemzöld

Elkészítés:
a húslevest mindeki elkészítheti a szokott módon.

A Lábatlan elkészítése:
A szikkadt zsemléket hideg vízbe áztatjuk, majd
kinyomkodjuk.
A tyúk máját elkaparjuk, vagy turmixoljuk.
A finomra vágott hagymát a tyúk zsírjában meg-
pirítjuk. A kinyomkodott zsemléhez adjuk a pé-
pesített májat, a pirított hagymát, és zsemlénként 1-1 tojást. Sóval, törött borssal
és fimra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük
, és alaposan összekeverjük.

Folpakkba, vagy celofánba henger alakúra for
mázzuk, és a levesbe téve 30-40 percig főzzük.

A főtt tyúkot, az elkészült lábatlant, és a zöldségeket feldaraboljuk. Leveses tálba he-
lyezzük, majd rámerjük a forró levest és jó szívvel kínáljuk.

Tanácsok:
Friss reszelt tormát is adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: kalmanica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyöngytyúkleves » Gesztenyés gyöngytyúkleves » Csirkés csupor » Diétás almaleves
» Tárkonyos pulykaraguleves » Gyors leves » Tejleves legegyszerűbben » Mediterrán zöldségleves
» Lencseleves ... » Borjúhúsos-bableves » Savanyú káposzta leves » Csirkemelles saláta
» Pulykaaprólék leves » Fokhagyma-krémleves » Cukkini leves » Tejfölös kapor krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.