Tutireceptek.hu fejléc

Zöldség Krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Egy zellergumó
Egy sárgarépa
Két fehérrépa
Egy kanál olíva olaj
Egy kanál liszt
Egy dl tejszín
Egy leveskocka
Egy kk. ételízesítő, só, fehérbors, szerecsendió

Elkészítés:
A zöldségeket megpucolom, felaprítom és annyi vízben puhára főzöm, ami jól ellepi. A főtt zöldségeket botmixerrel pűrésítem, majd kevés vízzel felöntöm, beleterszem a húsleveskockát, vegetát, és vékonyan berántom. Ízesítem a fehér borssal és a reszelt szerecsendióval, a levest a tejszínre tálalom.
Pirított zsemlekocka, vagy készen kapható hasonló levesbetét való hozzá.

Tanácsok:
A zöldségeknek köszönhetően rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag leves. Azonban a tejszín jelentősen megnöveli a zsír - és ezáltal - a kalóriatartalmat is. Cseréljük inkább tejfölre. Ha leveskockát használunk, akkor már nincs szükség ételízesítőre és sóra, mert akkor a magas nátrium bevitel mellett nem érvényesül a zöldségekben lévő kálium.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 544 kcal
Szénhidráttartalom: 53 gramm
Zsírtartalom: 29 gramm

A receptet beküldte: ~CiCuS~


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors zöldségkrémleves » Csülök zöldségekkel » Zöldséges csirkebatyu » Zöldséges omlett
» Zöldséges tokány cserépben » Zöldséges Chop-Suey » Csőben sült zöldségek 2. » Zöldséges zuzaragu
» Zöldséges, rakott hús » Zöldséges pulykacomb » Fokhagymás sültzöldségek » Pulyka zöldségesrizzsel
» Burgonyakrémleves » Túrós zöldséges torta » Fokhagyma-krémleves » Rizses rakott zöldség


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.