| Zöldség Krémleves receptLevesek Hozzávalók: Egy zellergumó Egy sárgarépa Két fehérrépa Egy kanál olíva olaj Egy kanál liszt Egy dl tejszín Egy leveskocka Egy kk. ételízesítő, só, fehérbors, szerecsendió Elkészítés: A zöldségeket megpucolom, felaprítom és annyi vízben puhára főzöm, ami jól ellepi. A főtt zöldségeket botmixerrel pűrésítem, majd kevés vízzel felöntöm, beleterszem a húsleveskockát, vegetát, és vékonyan berántom. Ízesítem a fehér borssal és a reszelt szerecsendióval, a levest a tejszínre tálalom. Pirított zsemlekocka, vagy készen kapható hasonló levesbetét való hozzá. Tanácsok: A zöldségeknek köszönhetően rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag leves. Azonban a tejszín jelentősen megnöveli a zsír - és ezáltal - a kalóriatartalmat is. Cseréljük inkább tejfölre. Ha leveskockát használunk, akkor már nincs szükség ételízesítőre és sóra, mert akkor a magas nátrium bevitel mellett nem érvényesül a zöldségekben lévő kálium. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 544 kcal Szénhidráttartalom: 53 gramm Zsírtartalom: 29 gramm A receptet beküldte: ~CiCuS~ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |