| Gyöngytyúkleves receptLevesek Hozzávalók: 1 gyöngytyúk 1 kg vegyes zöldség 1 kisebb zeller 1 vöröshagyma só, bors kakukkfű borókabogyó gyömbérpor 1 tojás 1 dl tejszín Elkészítés: A tyúk melle húsát lefilézzük, majd ledaráljuk, ebből lesz a leves betétje. A húst a hagyományok szerint hideg vízbe tesszük fel főni. Hogy gazdag ízű, tiszta levest kapjunk, lassan forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük. Ha elkészült a leves, 20 percig pihentetjük, majd szűrőruhán óvatosan leszűrjük. Ha túl zsírosnak találjuk a levest, fehér papírszalvétával könnyedén eltávolíthatjuk a zsírt a tetejéről. A ledarált melle húsát összekeverjük az egész tojással, sóval, borssal és tejszínnel, majd a levesből kiveszünk 2 decit, gyöngyözve forraljuk, és teáskanállal beleszaggatjuk a húsgaluskákat. Ha megfőttek, a levesbe tesszük őket. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |