Tutireceptek.hu fejléc

Velős holdacskák recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
35 dkg sertés- vagy borjúvelő,
1/2 citrom,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg zsír,
1 csomó zöldpetrezselyem,
3 g törött bors,
1 db tojássárgája,

A gyúrt tésztához:
20 dkg liszt,
3 db tojás,
1 db tojásfehérje,
só.

Elkészítés:
A sertés- vagy borjúvelőt hideg vízbe áztatjuk, így a rajta lévő vékony hártyát könnyen eltávolíthatjuk. Ezután a velőt sós, enyhén citromos vízbe téve 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és vágódeszkára téve pépszerűvé összevágjuk. Zsírban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a velőt, sóval, zöldpetrezselyemmel és törött borssal fűszerezzük és jól átforrósítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját és kihűtjük. A gyúrt tésztát vékonyra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kerek lapocskákat kiszúrunk, majd mindegyik közepébe kisebb velős halmocskákat rakunk. A tészta peremét tojásfehérjével megkenjük és félbehajtjuk. Húslevesben külön kifőzzük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Velős hurka » Velős pacal » Velős pirítós » Marcipános holdacskák
» Narancs velős madártej » Velős pacalpörkölt » Diós piskótaholdacskák » Velős puffancs
» Csokoládés holdacskák » Velős palancsinta » Bográcsos krumplileves » Gombás aprólékleves
» Bagócaleves » Starnbergi sajtleves » Burgonyagombóc leves » Savanyúkáposzta leves 2.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.