Tutireceptek.hu fejléc

Rákóczi túrós(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 sütõpor
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl
kevés reszelt citromhéj

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverd össze add hozzá a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelj bele egy kis citromhéjat, és gyúrd össze. Pihentesd legalább egy órán át. Eközben készitsd el a tölteléket.

Töltelék:

A 3 tojássárgákat keverd habosra a 15 dkg cukorral, és dolgozd össze az áttört 50 dkg túróval. A pihentetett tésztát nyújsd 1 cm vastagra és terisd egy tepsibe szurkáld meg villával és süsd elõmelegitett tepsiben rózsaszínre. Szórd meg zsemlemorzsával önsd rá a tölteléket és a sütõbe visszatéve süsd készre.

A megmaradt tojásfehérjéket verd habosra a megmaradt cukorral és a kész süteményt sord be vele. Langyos sütõbe tedd vissza épp csak annyi idõre hogy a hab rászáradjon. Ha kihűlt vizes késsel szeletelheted.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rákóczi túrós másként » Rákóczi túrós szelet » Rákóczi túrós 2 » Rákóczi túrós lepény
» Rákóczi túrós I. » Mézes Rákóczi túrós » Tóthék rákóczi túrósa » Reform Rákóczi túrós
» Rákóczi túrós light » Rákóczi-túrós » Hideg citromos szelet » Csokiborda
» Hólabda 2. » Ananászos gríz » Rácsos linzer » Torta citromhabbal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.