| Töltött padlizsán receptZöldséges ételek Hozzávalók: kb. 8 db kisebb padlizsán 40 dkg darált pulykahús 1 olasz sürített paradicsomkonzerv oliva olaj 1 fej hagyma 4 gerezd fokhagyma bors, só, reszelt parmezán Elkészítés: A padlizsánokat félbevágjuk, (miután megmos, szára levág) és a húsát késsel ügyesen a héja mellett 1 cm-vel körben kivágjuk. Ezeket fogjuk megtölteni, a kivágott belsejét kockára vágjuk, bele egy tálba. Serpenyőben olajat melegítünk rá az apróra vágott hagyma megpirít, majd rá a husit. Miután átfehéredett, rádobjuk a padlizsánkockákat, hozzáadjuk a paradicsompürét, fokhagymát préselve só, bors. Félkészre pároljuk. Tehetünk már ebbe is némi parmezánt. Kiolajozunk szilvia papírtörlő segítségével egy nagy tepsit. Beleültetjük a padlizsánokat, amelyeknek a belsejét sóztuk, borsoztuk. Megtöltjük a husis töltelékkel és alufóliával letakarva kb. 40 percig sütjük 200 fokon. Majd fólia levesz, parmezánnal megszórjük és kb. még 10 percig pirítjuk. Tanácsok: Aki szereti mozarellával is isteni a tetején :) Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: kevés kcal A receptet beküldte: pierrot Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |