| Túrós csöröge receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tetejére 2-3 ek. vaníliás porcukor Sütéshez olaj A töltelékhez 2 ek. mazsola 2 ek. porcukor 1 ek. tejföl 25 dkg tehéntúró A nyújtáshoz kevés liszt A tészta 5 tojássárgája 2 -ek tejföl (kB) 1 -ek rum csipet só 2 csapott -ek cukor 8 dkg Rama 40 dkg liszt Elkészítés: Elkészítés A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva hűtőben legalább 1 órán át pihentetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd a tejföllel, a porcukorral, és a mazsolával összekeverjük. Az egyik tésztát enyhén belisztezett gyúródeszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és a töltelékből 12 kis halmot púpozunk rá, egymástól egyenlő távolságban. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a túróval megrakottra illesztjük, a tészták találkozásánál, és a töltelékek között jól lenyomjuk. Ezután derelyemetszővel, vagy késsel felvágjuk. Amikor az összes tésztát előkészítettük, 1 nagyobbacska lábasba, kb. 2 ujjnyi olajat töltünk, és megforrósítjuk. A fánkokat közepes lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt pirosra sütjük benne, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: 49pirike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |