Tutireceptek.hu fejléc

Túrós csöröge recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tetejére
2-3 ek. vaníliás porcukor

Sütéshez
olaj

A töltelékhez
2 ek. mazsola
2 ek. porcukor
1 ek. tejföl
25 dkg tehéntúró

A nyújtáshoz
kevés liszt

A tészta
5 tojássárgája
2 -ek tejföl (kB)
1 -ek rum
csipet só
2 csapott -ek cukor
8 dkg Rama
40 dkg liszt

Elkészítés:
Elkészítés
A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, és letakarva hűtőben legalább 1 órán át pihentetjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd a tejföllel, a porcukorral, és a mazsolával összekeverjük. Az egyik tésztát enyhén belisztezett gyúródeszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és a töltelékből 12 kis halmot púpozunk rá, egymástól egyenlő távolságban. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a túróval megrakottra illesztjük, a tészták találkozásánál, és a töltelékek között jól lenyomjuk. Ezután derelyemetszővel, vagy késsel felvágjuk. Amikor az összes tésztát előkészítettük, 1 nagyobbacska lábasba, kb. 2 ujjnyi olajat töltünk, és megforrósítjuk. A fánkokat közepes lángon, oldalanként kb. 2-2 perc alatt pirosra sütjük benne, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: 49pirike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes túrós » Amerikai túrós palacsinta » Túrós-sajtos pogi » Juhtúrós padlizsánkrém
» Túrós epres zsemle » Túrós gofri » Csokis-túrós muffin » Noémi 23 túrós sütije
» Túrós kekszes pohárkrém » Túrós karfiol » Barckos, mákos túrós rétes » Túrós medvehagymás krém
» Túrós-baracklekváros isler » Gombás juhtúrós krumpli » Juhtúrós gombasaláta » Epres, túrós hűsítő


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.