| Tuniszi pörkölt receptLevesek Hozzávalók: 1 kg kockára vágott marhahús, 1/2 dl olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, 2 karikára vágott zöld paprika, 1 tk. csípős pirospaprika, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 négyfelé vágott paradicsom, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, só, 20 dkg 8 órát áztatott csicseriborsó. Elkészítés: Tegyük lábasba az olajat a hagymával és a zöldpaprikával. Pirítsuk a hagymát üvegesre. Ezután adjuk hozzá az összes megmaradt hozzávalót. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön, lefedve főzzük 1 1/2 órát, vagy amíg a hús megpuhul. Ha kész, szedjük ki a húsdarabokat, és a csicseriborsós pörköltlevet passzírozzuk át. Rakjuk bele a húst, és melegítsük meg. Forrón tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |