Tutireceptek.hu fejléc

Tuniszi pörkölt recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg kockára vágott marhahús,
1/2 dl olívaolaj,
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva,
2 karikára vágott zöld paprika,
1 tk. csípős pirospaprika,
1 késhegynyi őrölt fahéj,
1 négyfelé vágott paradicsom,
1 ek. finomra vágott petrezselyem,
só,
20 dkg 8 órát áztatott csicseriborsó.

Elkészítés:
Tegyük lábasba az olajat a hagymával és a zöldpaprikával. Pirítsuk a hagymát üvegesre. Ezután adjuk hozzá az összes megmaradt hozzávalót. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön, lefedve főzzük 1 1/2 órát, vagy amíg a hús megpuhul. Ha kész, szedjük ki a húsdarabokat, és a csicseriborsós pörköltlevet passzírozzuk át. Rakjuk bele a húst, és melegítsük meg. Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pacal pörkölt » Tejfölös tojás pörkölt » Pörkölt Ponty » Tojás pörkölt
» Tojás pörkölt (feltét) » Csülök pörkölt bográcsban » Karfiolpörkölt2 » Kucurapörkölt
» Hegyi pörkölt. » Zöldborsó pörkölt » Sertés láb és fül pörkölt. » Szarvaspörkölt
» Tökpörkölt » Lecsós-boros sertéspörkölt » Tojáspörkölt Vronie-módra » Csülökpörkölt bográcsban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.