| Tojás pörkölt (feltét) receptTojásételek Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma 4-5 db tojás Fűszerek:só,bors,pirospaprika pici zsír vagy olaj Elkészítés: A tojásokat megfőzzük sósvízben keménytojásnak. A hagymát apróra vágjuk,vagy lereszeljük, zsiradékon megpároljuk. Mikor megdinsztelődött a hagyma ,pici vizzel felöntjük ,és még főzzük egy pár percig ,hogy teljessen elpuhuljon. Ha kész lehúzzuk a tüzről pirospaprikával meghintjük.Most olyan mint egy hígabb pörkölt alap. A tojásokat megpucoljuk,és tojásszeletelővel vékonyra szeljük.Rátesszük a hagyás alapra,és sóval borssal ízesítve picit összefőzzük.Nem baj ha a sárgája kipotyog. Főzelékekhez remek feltét. Jó étvágyat! Tanácsok: Ha a keménytojást hidegvízzel leöblítjük könnyebb megpucolni. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: bindu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |