| Pacal pörkölt receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg pacal 2-3 közepes hagyma 2-3 levél babérlevél (minden vizcserénél) Némi zsír 2-3 kávéskanál pirospaprika Kevés töröttbors Izlés szerint köménymag 2-3 gerezd fokhagyma 1-1 db zöldpaprika, paradicsom 1-2 dl vörösbor Elkészítés: Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk, amikor felforrt leöntjük és ezt többször (minimum négyszer, ötször) ismételjük mindaddig, amig teljesen szagtalan lesz. Amikor megfőtt vékony csíkokra vágjuk. Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, piros paprikát, kevés vizet. Sóval, törött borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá. (erős paprika) Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk és lassú tüzön puhára főzzük. Tálalás, fogyasztása: mély tányérban, kenyérrel és kanállal. A receptet beküldte: gmmamma Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |