| Lecsós-boros sertéspörkölt receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka felkockázva 2 nagyobb fej hagyma 2 duci gerezd fokhagyma 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom olaj delikát bors pirospaprika 2 dl vörösbor Elkészítés: A hagymát, a paprikát és a paradicsomot megközelítőleg egyforma kockákra vágom, a fokhagymát vékonyra szeletelem.A hagymát olajon megdinsztelem, mikor megpirult kicsit, hozzádobom a fokhagymát is. Megszórom pirospaprikával, leheletnyi vízzel felengedem. Beledobom a paprika és paradicsom kockákat, és néhány percig összeforralom. Ráteszem a húst, és fehéredésig pirítom, delikáttal, borssal megszórom,majd felöntöm a vörösborral. Fedő alatt puhára párolom. HA nagyon elfőné a levét, pici borral vagy vízzel lehet pótolni. Ha a hús jó puha, kicsit lesütöm,úgy, hogy azért maradjon zaft is alatta. Tésztával vagy főtt krumplival tálalom. Tanácsok: Fejssaláta, uborkasaláta nagyon finom hozzá. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |