| Török lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta hozzávalók: 30 dkg liszt 15 margarin 4 tojás sárgája pici só 2,5 dkg élesztő amit 1 dl tejben és egy pici cukorban felfuttatok! Habhoz a tetejére: 4 tojás fehérje + 6 tojás fehérje 25 dkg porcukor Elkészítés: A tésztához valókat kézzel jól összedolgozzuk. Utána egy közepes tepsit kikenünk margarinnal belisztezzük, és a tésztát kinyújtva beletesszük. Megkenjük barack lekvárral (vigyázzunk ne legyen hideg a lekvár) Hagyjuk pihenni egy keveset hogy kicsit megkeljen!A sütőt előmelegítjük 195 fokra. Közben elkészítjük a habot a sütire. A 4 tojásból megmaradt fehérjét, és még hozzá adunk 6 toji fehérjét, tehát összesen 10 db-ot jól felverünk 25 dkg porcukorral. Habverővel elkezdjük felverni a tojás fehérjét, ha már kezd keményedni fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, én útközben szoktam egy csepp citrom levet vagy ecetet bele csöppenteni, akkor a hab még keményebb lessz. Ezt kb 20 percig kevertem. Ha kész rákenjük a lekvárra, és mehet a sütőbe. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |