| Almás meggyes túrós lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 40dkg liszt 8dkg zsir 10dkg kristálycukor 1cs sütőpor 1 pohár tejföl 2 egész tojás Elkészítés: A lisztben elmorzsoljuk a zsirt,hozzáadjuk a cukrot és a sütőport,csipetnyi sót,1 egész tojást és a tejföllel alaposan összegyurjuk.Hideg helyen 20 percig pihentetjük. Ezután két részre osztjuk.At egyik felét elnyujtjuk és kizsirozott tepsibe teritjük.Gyengén megszorjuk zsemlemorzsával vagy buzadarával és rárakjuk a tölteléket.A tészta másik felét kinyujtjuk ráteritjük a töltelékre.Megkenjük felvert tojással,villával megszurjuk,és elömelegitett sütöben szép pirosra sütjük. Töltelék:-Az almát lereszeljük,(kb.1kg.)és hozzáadunk10dkg cukrotkevés fahéjat,és addig pároljuk mig a levét elfővi. -A meggyet kimagozva a tészta aljára rakjuk,majd megszorjuk fahéjas cukorral. -25dkg turot összekeverünk 10dkg cukorral,1 egész tojással,egy fél citrom reszelt hélyával,mazsolával. Tanácsok: Ezt nem lehet elrontani,és nagyon finom. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: zebi99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |