| Körtés lepény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 150 g túró 6 ek olaj 1 tojás 2 tasak vaníliás cukor 1 ek kakaó 300 g liszt pici só 3 tk. sütőpor Töltelék: 3 tojás 250 g túró 250 g tejföl 4 ek citromlé 80 g nádcukor 1 tasak vaníliás pudingpor 1 tk őrölt gyömbér 1/2 tk őrölt szegfűszeg 1 üveg körtebefőtt vagy 1, 5 kg körte Elkészítés: A tésztához a túrót az olajjal, a tojással, és a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A száraz összetevőket (liszt, kakaó, só, sütőpor) a masszához keverjük. Ha szükséges tehetünk még hozzá tejfölt, (ha túl száraz lenne). A tepsit kivajazzuk, vagy sütőpapírral béleljük, és a tésztát kinyújtjuk úgy hogy a tepsi széleire is jusson belőle. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjékből habot verünk. A sárgáját a túróval, tejföllel, cukorral, citromlével, pudingporral, és a fűszerekkel összedolgozzuk. Majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojások fehérjét. A tésztára öntjük. A körtéket legyezőmintában bevagdossuk, és a krémre rakosgatjuk mintával felfelé. 200 fokta előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük, majd hűlni hagyjuk, és csak ezután szeleteljük. sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 35*25 cm A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |