| Hagymás burgonyalepény receptEgytálételek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg burgonya, só, vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 tojás. 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 15-20 dkg finomliszt, a sütéshez: 2-3 evőkanál olaj. Elkészítés: 1. A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük vagy lereszeljük. 2. A hagymát tisztítás után apró kockákra vágjuk, majd az olajon - kis lángon, lehetőleg teflonedényben - megpároljuk. Ha kihűlt, összedolgozzuk a burgonyával és a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, s annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk. 3. Meglisztezett gyúrólapon 6-7 centi átmérőjű rúddá sodorjuk, és 1 centi vastag szeletekre vágjuk. Kisebb lepényeket formálunk belőlük. Nagyon kevés olajon, teflonserpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Savanyúsággal kínáljuk, de tálalhatjuk tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal behintve is. A receptet beküldte: vila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |