| Anna Bablevese receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg tarka bab 80 dkg füstölt hús csülök vagy nyúlja 2 babér levél 15 dkg liszt 1 fej hagyma 1 evőkanál olaj 1 kis kanál piros paprika 2 dl tejföl vagy tej tejszin 5 szem bors Elkészítés: Előző este beáztatjuk a füstölt húst és a babot.A csülökkel a babot fel tesszük főni,annyi vízben,hogy ellepje.Ha félig megfőtt,hozzáadjuk a babérlevelet Ha a bab is félig megpuhult az egészet puhára főzzük.A hagymát finomra vágjuk,az olajon megpirítjuk a 3 dkg lisztet,hozzáadjuk a hagymát,2 percig együtt pirítjuk.Lehúzzuk a tűzről,megszórjuk p.paprikával,felöntjük 3 dl hideg vízzel,és simára keverjük.A csülköt{ha azzal csináltuk} kivesszük a levesből,kicsontozzuk,felaprózzuk,majd visszatesszük.Hozzászűrjük a rántást,belekeverjük a tejfölt,felforraljuk.Izesitünk ha kel még. Tanácsok: Lehet kolbászt be le tenni, csinálni tejjel tejszínnel a rántást ki mivel szereti. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Tessza35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |