| Köménymaglevesem receptLevesek Hozzávalók: 3 evőkanál napraforgó olaj 2 evőkanál finomliszt 1 teáskanál fűszerpaprika 1 evőkanál köménymag 1 kis fej vöröshagyma só ízlés szerint 1,5 l víz betétnek pirított kenyérkockák 1.5 l víz Elkészítés: Az olajon világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a köménymagot, jól átforgatjuk, majd megszórjuk a paprikával. Felengedjük kb. 1,5 l hideg vízzel, és csomómentesre keverjük. A megtisztított hagymát negyedekre vágva tesszük a levesbe. Sózzuk, és minimum negyed óráig főzzük. hogy a köménymag és a hagyma íze jól kijöjjön. Ha kész, és idő is van rá, kicsit állni hagyjuk, és csak tálalás előtt szűrjük át. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |