| Paprikás szegedi módra receptHúsételek Hozzávalók: 40dk disznó, lapocka, csont nélküli hús, 60dk fiatal marhahús (nyak) cs.n., 25-30dk vöröshagyma, 1dr édes húsos zöldpaprika, meg erős is, (ha szeretjük), egy sárgarépa, és zöldség, petrezselyem, zeller zöldje, 2 paradicsom, 2kk só, pirospaprika, fehér darált bors, darált köménymag, 1ek Füszerkeverék vegeta, 2dr gerezd fokhagyma Elkészítés: A hagymát, a zöld paprikát, zeller, zöldségzöldjét összevagdaljuk apróra. A sárgarépát, zöldséget lereszeljük apróra. A paradicsomot leöntjük forró vízzel, hogy meghámozzuk, úgy vagdaljuk össze. Ezt beletesszük egy edénybe a fűszerekkel együtt, kivéve a húst és a pirospaprikát. Jól összekeverjük. Hagyjuk állni pár órát, de lehet egy napot is. A bográcsost kikenjük vékonyan zsírral, az aljára teszünk csontot, majd teszünk egy sor keveréket, egy sor szép kockára vagdalt, vízbe beáztatott, nem kinyomkodott húst, majd keverék, így sorba. Utoljára a keverék jön. Nem öntünk rá vizet, csak azt az edényt, amiben a keverék volt kiöblítjük kevés vízzel és ráöntjük. Feltesszük a tűzre és keverés nélkül, csak forgatjuk úgy keverjük, meg nyomkodjuk, hogy ne égjen le. Mikor a hús félig kész, rátesszük az összevagdalt krumplit, annyi vizet teszünk hozzá, hogy ellepje, beletesszük a pirospaprikát és tovább főzzük, még kész nem lesz. Továbbra sem szabad keverni, csak forgatni. Az adagot emeljük, ahány vendég van, egy személyre jön 25-30 dkg hús. Lehet csak marhahúsból is. Ki lehet hagyni a krumplit is. Utólag lehet sózni is. A hús ne legyen zsíros, ha nem szeretjük. Tanácsok: Különösebb megjegyzés nincs, jó étvágyat hozzá. Ez nem diétás. A receptet beküldte: kukli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |