Tutireceptek.hu fejléc

Töltött paradicsom tejszínes paprikával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 db közepes paradicsom
60 dkg vegyes paprika
15 dkg krémsajt
2 dl tejszín
5 dkg gorombára reszelt füstölt sajt
1 db zsemle
10 dkg gépsonka
1 ek.tejföl
só, fehér bors
1 ek. vágott petrezselyem
2 ek.olaj

Elkészítés:
A paradicsomokat lobogó forró vízbe teszem 10 mp-re, majd lehűtöm és lehúzom a bőrüket. Tetejüket levágom és kikaparom a magokat.
A zsemlét és a sonkát apró kockákra vágom, majd összekeverem a sóval, borssal, petrezselyemmel és a tejföllel. Ezzel a masszával megtöltöm a paradicsomakat.
Reszelt sajttal megszórom és visszateszem a kalapokat.
(Lehet a tetőket apróra vágva hozzáadni a mártáshoz.)
A paprikákat szeletekre vágom és az olajon megfuttatom, sózom, borsozom. Kicsit puhítom, majd ráteszem a sajt és tejszín keverékét.
A sütőtálba helyezett paradicsomok közzé öntöm és összesütöm a "költeményt".


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótkrémes töltött tojás » Töltött őszibarack » Juhtúrós töltött tojás » Töltött tojás húsvétra
» Gombával töltött tök » Töltött krumplifánk » Paradicsomos káposzta » Egyszerű töltött tojás
» Falusi töltött zsemle » Paradicsomos rakott tészta » Töltött gombakosárkák » Forró tejszínes csoki
» Toszkán paradicsomleves » Töltött banán » Könnyed töltött káposzta » Epres-tejszínes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.