| Töltött paradicsom tejszínes paprikával receptEgytálételek Hozzávalók: 8 db közepes paradicsom 60 dkg vegyes paprika 15 dkg krémsajt 2 dl tejszín 5 dkg gorombára reszelt füstölt sajt 1 db zsemle 10 dkg gépsonka 1 ek.tejföl só, fehér bors 1 ek. vágott petrezselyem 2 ek.olaj Elkészítés: A paradicsomokat lobogó forró vízbe teszem 10 mp-re, majd lehűtöm és lehúzom a bőrüket. Tetejüket levágom és kikaparom a magokat. A zsemlét és a sonkát apró kockákra vágom, majd összekeverem a sóval, borssal, petrezselyemmel és a tejföllel. Ezzel a masszával megtöltöm a paradicsomakat. Reszelt sajttal megszórom és visszateszem a kalapokat. (Lehet a tetőket apróra vágva hozzáadni a mártáshoz.) A paprikákat szeletekre vágom és az olajon megfuttatom, sózom, borsozom. Kicsit puhítom, majd ráteszem a sajt és tejszín keverékét. A sütőtálba helyezett paradicsomok közzé öntöm és összesütöm a "költeményt". A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |