| Töltött gombakosárkák receptZöldséges ételek Hozzávalók: 8 nagy db gomba 20 dkg franciasaláta alap 2 db tojás 4 ek tejföl 2 teáskanál mustár só ízlés szerint bors ízlés szerint 5 csepp folyékony édesítőszer 15 dkg sajt Elkészítés: A gombáknak megtisztítás után kitörjük a törzsét, arról is lehúzzuk/ lekaparjuk a külsejét, és a törzset tálba kockázzuk. A fejeket félretesszük, ebbe kerül a töltelék. A franciasaláta alapot megpároljuk, és lecsepegtetés után szintén a tálba öntjük. A gombatörzs és franciasaláta keverékéhez adjuk a tojást, tejfölt, mustárt és fűszereket, majd jól összekeverjük. A tölteléket belekanalazzuk a gombafejekbe, nem baj, ha púpos, nem fog kifolyni. Reszelt sajttal megszórjuk, és mehet is a sütőbe. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |