| Túróval töltött uborka receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy kígyóuborka 15 dkg túró 3 evőkanál tejföl 10 dkg füstölt lazac fél csokor snidling 2 evőkanál citromlé néhány salátalevél Elkészítés: A lazacot apró kockára vágjuk, a felét félretesszük, a többit a túróhoz keverjük, sóval, borssal, a snidlinggel, a citromlével ízesítjük, és jól összekeverjük. Az uborkát hosszában ketté, majd négy hasábra vágjuk, Közepüket kikaparjuk úgy, hogy kb. 1 cm-es vastag húsa maradjon. A kivájt uborkahasábokat megtöltjük a túrós keverékkel, majd a hasábokat salátával bélelt tálra állítjuk, és kb. 1 óra hosszára hűtőbe tesszük. Tanácsok: Tálalás előtt az uborkák tetejét a félretett lazacdarabkákkal díszítjük, és pirítós kenyérrel azonnal tálaljuk. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 160 kcal A receptet beküldte: bibed Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |