| Töltött narancs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy narancs, 2 evőkanál cukor (vagy édesítőszer), 2 teáskanál pudingpor, 2 tojás, 3 centiliter narancslikőr, 2 mokkáskanál reszelt narancshéj, csipet só Elkészítés: A sütőt közepes hőfokra (200 fokra) előmelegítem. A narancsokat forró vízben megmosom és leszárítom. A tetejüket – mint egy kalapot – éles késsel levágom. A levágott részekből a gyümölcshúst kivágom, a sárga héjat lereszelem. A narancsok húsát kivájom, a hártyákat is eltávolítom. (A narancskehely alsó részéből hajszálvékony lapot levágok, hogy ne billegjen.) A narancshúst apróra vágom (nem baj, ha szecska és lé lesz belőle). A tojássárgát a cukorral (édesítővel), sóval és pudingporral kikeverem, majd apránként hozzáadom a narancslikőrt. Ezután beleforgatom a tojásfehérjékből vert kemény habot, a kivájt narancshúst és a narancs kicsorgó levét. A masszát jól megpúpozva beletöltöm a narancsokba. Tepsibe 3 ujjnyi vizet töltök, és a megtöltött narancsokat beleteszem. A forró sütőben 20-25 percig gőzölöm, és melegen tálalom. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |