Tutireceptek.hu fejléc

Töltött alma (nagymamám receptjeiből) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 közepes alma
4 dkg dió
2 kávéskanál baracklekvár
1 dkg vaníliás cukor
1/2 közepes citrom
1 mokkáskanál rumaroma
1 tojásfehérje

Elkészítés:
Az almát megmosuk,magházát kiemeljük.Nem szükségesz meghámozni,csak ha betegnek,vagy kényesebb személynek készítjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük,óvatosan összekeverjük a darált dióval,baracklekvárral,vaníliás cukorral,rumaromával,a citrom reszelt héjjával és pár csepp citromlével.Az almákat megtöltjük és a tetejét egy pár szem durvára vágott dióval díszítjük.Előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük.
Hidegen,vanília öntettel tálaljuk.


A receptet beküldte: csiga4dada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött zsömle » Borban sült töltött hús » Töltött fasírt sonkával » Töltött kovászos uborka
» Gesztenyével töltött fácán » Töltött kifli másképp » Töltött tekercs » Töltött parika 90 naposra
» Töltött sült paradicsom » Töltött fogoly » Töltött rántott cukkini » Karácsonyi töltött alma
» Libanoni töltött zöldségek » Töltött-rántott kifli » Májjal töltött karaj » Töltött zsemle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.