| Töltött alma (nagymamám receptjeiből) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 közepes alma 4 dkg dió 2 kávéskanál baracklekvár 1 dkg vaníliás cukor 1/2 közepes citrom 1 mokkáskanál rumaroma 1 tojásfehérje Elkészítés: Az almát megmosuk,magházát kiemeljük.Nem szükségesz meghámozni,csak ha betegnek,vagy kényesebb személynek készítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük,óvatosan összekeverjük a darált dióval,baracklekvárral,vaníliás cukorral,rumaromával,a citrom reszelt héjjával és pár csepp citromlével.Az almákat megtöltjük és a tetejét egy pár szem durvára vágott dióval díszítjük.Előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütjük. Hidegen,vanília öntettel tálaljuk. A receptet beküldte: csiga4dada Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |