Tutireceptek.hu fejléc

Farmerbukta recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
12 db-hoz:
25 dkg liszt
2 kk sütőpor
5 dkg vaj
1,2 dl langyos tej

Elkészítés:
A lisztet csipetnyi sóval a sütőporral egy tálba jól összekeverem.Az apró kockákra vágott vajat a tejben felolvasztjuk.A vaj-tej keveréket a liszthez öntjük, és villával jól összekeverjük. Kézzel kissé átgyúrjuk. Kizsírozott tepsibe belefektetjük és lisztes kézzel négyszögletesre húzzuk. Egy késsel 12 szeletet kijelölünk. A tésztát liszttel megszórjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük. Kivesszük, kihűtjük és a jelölés mentén felvágva frissen tálaljuk.


A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Teljes kiőrlésű rozskenyér » Éjszakai lángos » Kovászos kalács » Otthon sütött kenyér.
» Gesztenyés kifli » Könnyű, puha rozsos kenyér » Sütőtökös-diós muffin (vegan) » Diétás kalács
» Pita másképpen » Egyszerű házi kenyér » Kakaós fonottkalács » Köménymagos kifli
» Krumplis kenyérlángos » Paraszt kifli » Kolbászos pogácsa » Írós, szodabikarbónás kenyér


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.