Tutireceptek.hu fejléc

Ciabatta zsemlék recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
450 ml víz
5 ek olívaolaj
+olaj a sütéshez
2,5 tk só
760 g finomliszt
30 g friss élesztő

Elkészítés:
Csak egyszerűen dobd a gépbe a hozzávalókat ebben a sorrendben.
Indítsd el a dagasztóprogramot. Az elvileg másfél órát dolgozna, de egy óra elteltével kapcsold ki a gépet, vedd ki a tésztát. Lisztezett felületen formálj belőle 8 zsemlét. Takard le, és egy órát hagyd kelni.
Melegítsd elő a sütőt 240 fokra (ha sütőpapírt teszel a zsemlék alá, akkor csak 220, mert az annyit bír ). Kend meg a zsemléket olajjal, s már tolhatod is be a sütőbe. Tegyél meléé egy tál vizet is, ami a nedvességről gondoskodik.
Kb. 25 percig kell sütni.

Tanácsok:
Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: lilo80


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ciabatta » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Ciabatta-házi » Zsemlekockás őrület
» Zsemlekenyér » Pirított zsemlekocka » Rántott zsemlék » Kaporleves zsemlekockákkal
» Csiperkés zsemlék » Pékperec » Csokis kalács * » Ropogós croissant
» Krumpliskenyér » Tejes zsömle » Gyümölcsös kalács » Kenyér - nem kovászos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.