Tutireceptek.hu fejléc

Teflonkenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3,5 dl tej
2 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2,5 dkg élesztő
2 evőkanál olaj

Elkészítés:
Kenyérsütőgépben dagasztom, aztán kézzel átgyúrom.
Ilyenkor lehet tetszés szerint magokat (len-, napraforgó-, tökmag, stb.) gyúrni bele. Jénai edény alját és oldalát néhány csepp olajjal átkenem, ebbe teszem a tésztát. Vizes kézzel megsimogatom, 3 helyen éles késsel megvágom, tetejét magokkal megszórom. 15-20 percig kelesztem.
Sütése: a sütő aljába kis edényben vizet teszek, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm a cipót.

Tanácsok:
Megjegyzésem: ez most nálunk a kedvenc. Olyan kalácsos, könnyű kenyér, hasonló, mint amit régen teflonkenyér néven lehetett venni.

Már több fajta lisztből is kipróbáltam, ízlett a családunknak! :)

Édes kenyérnek is lehet készíteni: akkor az 1 evőkanál só helyett csak 1 kávéskanálnyit teszek bele.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: gne2


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pékkifli (nagyon finom kifli) » Húsvéti foszlós kalács » Zsíroskenyér másképpen » Fehér kenyér
» Grissini » Sós, burgonyás kifli » Rántott töltött kifli » Biokenyér
» Teljes kiőrlésű rozskenyér » Tepsiben sült lángos » Kakaós kalácsvirág » Húsvéti kalács
» Rajnai tejes kenyér » Francia Kenyér » Kelt ostoros réteskalács » Görög pita


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.