| Teflonkenyér receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 3,5 dl tej 2 evőkanál cukor 1 evőkanál só 2,5 dkg élesztő 2 evőkanál olaj Elkészítés: Kenyérsütőgépben dagasztom, aztán kézzel átgyúrom. Ilyenkor lehet tetszés szerint magokat (len-, napraforgó-, tökmag, stb.) gyúrni bele. Jénai edény alját és oldalát néhány csepp olajjal átkenem, ebbe teszem a tésztát. Vizes kézzel megsimogatom, 3 helyen éles késsel megvágom, tetejét magokkal megszórom. 15-20 percig kelesztem. Sütése: a sütő aljába kis edényben vizet teszek, és 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm a cipót. Tanácsok: Megjegyzésem: ez most nálunk a kedvenc. Olyan kalácsos, könnyű kenyér, hasonló, mint amit régen teflonkenyér néven lehetett venni. Már több fajta lisztből is kipróbáltam, ízlett a családunknak! :) Édes kenyérnek is lehet készíteni: akkor az 1 evőkanál só helyett csak 1 kávéskanálnyit teszek bele. Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: gne2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |