| Bundáskenyér másként receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg) 5 dkg reszelt sajt 2 tojás 1 dl tej 2 evőkanál olaj 1 teáskanál ételízesítő 1 gerezd hagyma">fokhagyma ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág a tepsihez 2 evőkanál olaj Elkészítés: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát. minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Tanácsok: Saláta vagy savanyúság illik hozzá. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |