Tutireceptek.hu fejléc

Tökipompos recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3db közepes burgonya
2,5 dkg élesztő
1 kávés kanál só
2,5 dl langyosviz.
tetejére:
2 dl tejföl
3 gerezdfoghagyma
3 fej lilahagyma
20 dkg reszeltsajt
30-40 dkg főtt füstölt császárszalonna

Elkészítés:
'1.a meghámozott és felkockázott burgonyát sósvizben megfőzzük és még melegen összetörjük.
2.az élesztőt pici cukoral és a langyosvizzel felfutatjuk.
3. a összetörtburgonyát a futtatott élesztőt és a lisztet. a langyosvizzel izlészerint sózzuk és összeállitjuk . jól kidolgozzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük. majdha megkelt tüzhelynagyságu tepsibe szétnyomkodjuk. villával megszurkáljuk és előmelegitett sütőben 5-6 percig elősütjük. kivesszük és a tetejét megkenjük zuzott foghagymás tejföllel. rá tesszük a kockára vágott főtt füstölt császárszalonnát és a kockára vágott lila hagymát.és megszórjuk reszelt sajtal és a sütőben még ugy 10 15-percig készre sütjük mig a tetején meg nem barnul a sajt. kockára vágva tálaljuk.

Tanácsok:
csak a Főtt füstöltcsászár szalonna a legjobb hozzá. ez 6 személyre való.


A receptet beküldte: feketeerzsi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pastitsio (görög lasagne) » Csontos sertésborda mézpácban » Csirkerizottó » Paprikás rizses hús
» Májgombócok káposztaágyon » Rakott karalábé karajjal » Zsiványok burgonyája » Vadas marhatokány
» Csirkés-bulgur » Sertéssült sajtos burgonyával » Brokoli fasirton sülve » Gombás rakott káposzta
» Sült paprika kuszkusszal » Mediterrán rakott hal » Böbsi gyors rántott sajtja » Zöldborsós csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.