| Tökipompos receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg liszt 3db közepes burgonya 2,5 dkg élesztő 1 kávés kanál só 2,5 dl langyosviz. tetejére: 2 dl tejföl 3 gerezdfoghagyma 3 fej lilahagyma 20 dkg reszeltsajt 30-40 dkg főtt füstölt császárszalonna Elkészítés: '1.a meghámozott és felkockázott burgonyát sósvizben megfőzzük és még melegen összetörjük. 2.az élesztőt pici cukoral és a langyosvizzel felfutatjuk. 3. a összetörtburgonyát a futtatott élesztőt és a lisztet. a langyosvizzel izlészerint sózzuk és összeállitjuk . jól kidolgozzuk és langyos helyen 1 órát kelesztjük. majdha megkelt tüzhelynagyságu tepsibe szétnyomkodjuk. villával megszurkáljuk és előmelegitett sütőben 5-6 percig elősütjük. kivesszük és a tetejét megkenjük zuzott foghagymás tejföllel. rá tesszük a kockára vágott főtt füstölt császárszalonnát és a kockára vágott lila hagymát.és megszórjuk reszelt sajtal és a sütőben még ugy 10 15-percig készre sütjük mig a tetején meg nem barnul a sajt. kockára vágva tálaljuk. Tanácsok: csak a Főtt füstöltcsászár szalonna a legjobb hozzá. ez 6 személyre való. A receptet beküldte: feketeerzsi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |