| Csirkerizottó receptEgytálételek Hozzávalók: 6 dkg vaj 2 evôkanál extraszûz olívaolaj 1 zellerszár 1 hagyma 1 sárgarépa 1 csirke (75 dekagrammos) 8 részre vágva só és frissen ôrölt fehér bors ízlés szerint 2,5 dl száraz fehérbor 50 dkg rövid szemû rizs (lehetôleg arborio) 2 csirkemáj apróra vágva 1,5 l csirkehúsleves 7 dkg frissen reszelt parmezán sajt Elkészítés: Három evôkanál vajat olvasszunk meg az olajjal együtt egy lábasban, majd a zellert, a hagymát és a sárgarépát pároljuk két percig. A csirkét sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük a lábasba. Vegyük nagyobbra a lángot, pirítsuk meg minden oldalán a húst. Mintegy 8-10 perc elteltével öntözzük meg egy levés borral. Fedjük le és fokozatosan adagolva hozzá a bort pároljuk 25-30 percig. Amikor a csirke megpuhult, vegyük ki és tegyük melegre. A rizst és a csirkemájat tegyük ugyanebbe a lábasba a szafthoz, majd fôzzük két percig. Keverjünk hozzá 1 1/2 dl húslevest. Gyakori kevergetés mellett fôzzük addig, amíg a húsleves elpárolog. Öntsük hozzá a többi húslevest is, mindig csak egy 1-1 decinyit, és gyakran kevergessük, amíg a rizs puha nem lesz (15-18 perc). Keverjük hozzá a megmaradt vajat és a parmezánt. Tegyük a rizottót egy melegített tálra. Rendezzük el a csirkét a tetején és tálaljuk. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: Csodagida Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |