Tutireceptek.hu fejléc

Májgombócok káposztaágyon recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg sertésmáj
10 dkg füstölt szalonna
3 db vöröshagyma
2 db szikkadt zsemle
2 tojás
1 evőkanál búzadara
1 cs. petrezselyem
1 mokkáskanál majoránna
olaj

2 késhegynyi őrölt bors
5 dkg vaj
1 kg savanyú káposzta
(tejföl)

Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk, 1 kávéskanál sóval olajon megdinszteljük.
A májat és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagyma 1/3-át, a grízt, vágott petrezselymet, 2 evőkanál zsemlemorzsát, borsot, majoránnát, tojást, sót és a kinyomkodott zsemlékkel összedolgozzuk. 20 percig pihentetjük, közben a káposztát átöblítjük, leszűrjük és a maradék hagymán - kevés víz, őrölt bors, fűszerpor hozzáadásával - megdinszteljük, tálra rakjuk.
A májas masszát lobogó, forró, sós vízbe szaggatjuk, újraforrástól számítva takarékon 10 percig főzzük, szűrőlapáttal a káposztára szedjük és vajon pirított zsemlemorzsával megszórjuk.
Tejföllel meglocsolva is nagyon finom egytálétel.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Budapest ragu » Csirkés csusza » Böbsi gyors rántott sajtja » Brokkolis cicege
» Medvehagymás túrógombóc » Karfiolmuszaka » Rakott puliszka » Lecsós-burgonyás sertésborda
» Spárgás-sajtos frittata » Hamis paprikás krumpli » Fokhagymás csirkemáj » Sültkrumpli szafaládéval
» Csirkemell csicseriborsóval » Tojásos lecsó burgonyával » Gőzgombóc ringlós töltelékkel » Brokkolis kacsamell


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.