| Májgombócok káposztaágyon receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj 10 dkg füstölt szalonna 3 db vöröshagyma 2 db szikkadt zsemle 2 tojás 1 evőkanál búzadara 1 cs. petrezselyem 1 mokkáskanál majoránna olaj só 2 késhegynyi őrölt bors 5 dkg vaj 1 kg savanyú káposzta (tejföl) Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, 1 kávéskanál sóval olajon megdinszteljük. A májat és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagyma 1/3-át, a grízt, vágott petrezselymet, 2 evőkanál zsemlemorzsát, borsot, majoránnát, tojást, sót és a kinyomkodott zsemlékkel összedolgozzuk. 20 percig pihentetjük, közben a káposztát átöblítjük, leszűrjük és a maradék hagymán - kevés víz, őrölt bors, fűszerpor hozzáadásával - megdinszteljük, tálra rakjuk. A májas masszát lobogó, forró, sós vízbe szaggatjuk, újraforrástól számítva takarékon 10 percig főzzük, szűrőlapáttal a káposztára szedjük és vajon pirított zsemlemorzsával megszórjuk. Tejföllel meglocsolva is nagyon finom egytálétel. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |