| Tökfánk receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1,5 kg. főzőtök, 4 evőkanál finom liszt, 4 db. tojás, 5-6 szál kaporlevél, só. A kisütéshez: étolaj. Elkészítés: A tököt megtisztítjuk, majd finoman legyaluljuk. Megszórjuk apróra vágott kaporlevéllel, sóval és 30-35 percig állni hagyjuk. Ekkor kicsavarjuk, hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojássárgákat, jól összekeverjük, majd pár perc múlva a felvert tojásfehérjéket is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk. Forró olajban evőkanálnyi nagyságú adagokban kisütjük. Tanácsok: Elkészíthető sütőtökből, karfiolból, patisszonból és cukkiniből is, de ekkor a kaporlevél elmarad. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |