| Tojással sűlt foszlós húsvéti kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 kemény tojás 1 mk. só 80 g vaj vagy margarin vagy sütőmargarin 50 g porcukor 2 tojássárgája 3,5 dl tej 30 g élesztő 500 g liszt 1 tojássárgája a kenéshez Elkészítés: A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, adunk hozzá még annyi lisztet, hogy galuska lágyságú legyen, tetejét megszórjuk liszttel, és kétszeresére kelesztjük kb 20 perc alatt. Hozzáadjuk a maradék tejet és cukrot, a tojássárgákat, a sót, jól összedolgozzuk, majd 2-3 adagban beledagasztjuk az olvasztott, de nem meleg vajat v. margarint vagy sütőmargarint. Ha már kétszeresére megkelt, lisztezett deszkán lazán átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, hengereket sodrunk belőle, megfonjuk. Vajjal v. margarinnal vagy sütőmargarinnal kikent kerek tortaformába kanyarítjuk úgy, hogy a végek a közepére kerüljenek. Letakarjuk, langyos helyen addig kelesztjük, amíg a tészta már majdnem a forma pereméig ér. Belenyomkodjuk a beolajozott, keskenyedő végén tojástűvel kiszúrt, -ez kerül felülre- kemény tojásokat, megkenjük a tésztát (a tojásokat nem), a tojássárgával, és előmelegített sütőben, erős tűzön, 200 fokon, 40-45 percig sütjük. A formában hagyjuk langyosra hűlni. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |