| Drezdai karácsonyi kalács receptHozzávalók: 30 dkg vegyes színű mazsola 2 kupica rum 50 dkg rétesliszt 50 dkg finomliszt 10 dkg élesztő 20 dkg porcukor 2,5 dl langyos tej 50 dkg Rama só 2 citrom reszelt héja 1 csipet őrölt kardamom 1 csipet szegfűszeg 1 csipet fahéj 10 dkg kandírozott narancshéj 10 dkg kandírozott citromhéj 10 dkg őrölt mandula 4 csepp keserűmandula olaj Tetejére 10 dkg Rama 10 dkg porcukor A tepsibe sütőpapír A tetejére porcukor Elkészítés: A mazsolákat megmossuk, lecsöpögtetjük, és lefedve 1 éjszakára rumba áztatjuk. A lisztet tálba szórjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és 1 ek cukorral meghintjük. 1,2 dl tejjel és egy kevés liszttel összekeverjük, és lefedve 15 percig kelesztjük. Megolvasztjuk a Ramát és a maradék cukorral, tejjel, és a fűszerekkel a tésztához adjuk. Alaposan összedolgozzuk, dagasztjuk, és lefedve 30 percig kelesztjük. 180 fokra állítjuk a sütőt. A mazsolát, a kandírozott gyümölcsöket, és a mandulaolajat a tésztába gyúrjuk, majd a kalácsot megformázzuk, (kalács formára, csak nem kell fonni). Kalács formázása: a tésztát egy kevés liszten kissé kinyújtjuk, az egyik oldalát középre hajtsuk be, a másikat pedig rá. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, rárakjuk a kalácsot és 180 fokon 1 órán keresztül sütjük. A maradék Ramát megolvasztjuk, és a még meleg kalácsra kenjük. A tetejét megszórjuk a maradék cukorral. Hűlni hagyjuk és porcukorral meghintjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |