| Sült gomba tojással receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 tojás, 4 nagy sampinyon, 60 g vaj, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál reszelt parmezán, 8 evőkanál paradicsomszósz Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 210 fokra (7-es fokozat). Egy kivajazott tűzálló tálba tegyük a gombafejeket, locsoljuk meg olívaolajjal. 4 kis sütőformát vajazzunk ki, szórjuk be a parmezánnal elkevert zsemlemorzsával. Egy tűzálló tálban forraljunk a sütőben 2,5 cm vizet, minden formába üssünk egy tojást és tegyük a vízfürdőbe 12-15 percre. Süssük meg a gombát is. Ha kész, itassuk le, tegyük tálra. Óvatosan szedjük ki a tojásokat a formából, tegyünk minden gombafejre egyet. Sózzuk és borsozzuk. Öntsük le a forró paradicsomszósszal. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |